artistit

John McGregor

John McGregor on yksi suomalaisen folkin kärkinimistä. Johnin debyyttialbumi "Joki" (2005) oli arvostelumenestys ja elokuussa 2007 julkaistu toinen albumi "Maa ei oo pimee" onnistui lunastamaan kovat odotukset.

"Maa ei oo pimee" on saanut runsaasti radiosoittoa mm. Radio Suomessa ja Radio Helsingissä. Levy on myös miellyttänyt useiden kriitikoiden korvaa. Soundin toimittajat valitsivat levyn vuoden 2007 kotimaiseksi albumiksi. Femmagaalassa tammikuussa 2008 John ja "Maa ei oo pimee" palkittiin Solo-Femmalla.

Johnin keikoilla vallitsee käsinkosketeltava tunnelma, joka saa yleisön kuuntelemaan henkeään pidättäen. John tekee keikkoja yhtyeensä kanssa ja pienimuotoisemmin Mikael Hakkaraisen (banjo, sähkökitara) kanssa duona.

MySpace-sivu: www.myspace.com/mcgregorjohn

levy-yhtiö Suomen Musiikki: www.suomenmusiikki.fi

 

 

Kuuradio

Kuuradio on oululainen yhtye, joka soittaa monivivahteista kitarapoppia. Kuuradion musiikkia kuljettavat tyylikäs kitarointi ja vahva laulusolisti. Yhtyeen tekstit pyörivät perusasioiden ympärillä, mutta tekstien näkökulmat ovat harvinaisen puhuttelevia ja välillä hieman omituisiakin.

Kuuradion akustispainotteinen debyyttialbumi "Oisko susta seikkailijaksi?" ilmestyy alkuvuodesta 2009. Se sisältää kymmenen hienoa pop/rock-laulua melankolisesta tunnelmoinnista hengästyttäviin menopaloihin.

Kuuradio on tehnyt paljon keikkoja kotiseudullaan Pohjois-Suomessa, missä bändin maine onkin jo kiirinyt mukavasti. Debyyttialbumin julkaisun myötä Kuuradio keikkailee myös etelämpänä.

Kuuradio sivut: www.kuuradio.net

MySpace-sivu: www.myspace.com/kuuradio

levy-yhtiö Solmu Records: www.solmu.info/records

 

 

Teemu Elon Puhuvat Eläimet

Teemu Elon Puhuvat Eläimet on kuusihenkinen allstars-kokoonpano, jossa soittavat mm. Mika Rättö (rummut) ja Ville Leinonen (koskettimet ja taustalaulu).

Puhuvien Eläinten groovaavassa psykedeliarockissa on vaikutteita niin jazzista kuin folkistakin. Keikoilla Puhuvien Eläinten musiikki lähtee lentoon kuin taikahevonen eräässä yhtyeen kappaleista.

Helmi Levyt julkaisi yhtyeen debyyttialbumin "Hämmästyttävät Puhuvat Eläimet" helmikuussa 2008. Yhtyeen toinen albumi "Kointähden siirtokunta" ilmestyi tasan kaksi vuotta myöhemmin. "Kointähden siirtokuntaa" on kehuttu edeltäjäänsä monipuolisemmaksi albumiksi, joka tuo lisää sävyjä Puhuvien Eläinten väripalettiin.

MySpace-sivu: www.myspace.com/puhuvatelaimet

levy-yhtiö Helmi Levyt: www.helmilevyt.com

 

 

Kurki

Kurki on vuonna 2004 perustettu yhtye, joka soittaa maalailevaa suomenkielistä rockia. Kurjen tyylikkään ja dramaattisen musiikin olennaisia osia ovat nykivät rytmit, tunnelmasta toiseen aaltoilevat kitarat ja pulputtavat vintagesynat. Kaiken keskipiste on kuitenkin laulaja Kaiti, jonka lumoava ääni ja intensiivinen live-esiintyminen hakevat vertaistaan.

Kurjen debyyttialbumi ilmestyi mp3-latauksena toukokuussa 2008 ja vinyylinä kesäkuussa 2008.

Kurjen sivut: www.suhina.net/kurki

MySpace-sivu: www.myspace.com/kurki7

levy-yhtiö Olo Levyt: www.solmu.info/olo

 

 

Käyttöohje

Käyttöohje on Aapo Hellmanin yhden pojan yhtye, joka soittaa herkkää poppia kotikutoisella otteella. Oman lisämausteensa Käyttöohjeen musiikkiin tuovat Aapon hauras lauluääni ja valloittavat nokkahuilusovitukset.

Käyttöohjeen toinen EP "Vihreä sydän" julkaistiin elokuussa 2007. Levy sai neljä tähteä Rumbassa ja hieman radiosoittoa YleX:llä ja Radio Helsingissä. Maaliskuussa 2008 Käyttöohje teki ensimmäisen keikkansa ulkomailla, Tallinnan Von Krahl -klubilla. Keikkoja Käyttöohje tekee poika ja kitara -kokoonpanolla.

Käyttöohjeen sivut: www.solmu.info/kayttoohje

MySpace-sivut: www.myspace.com/kayttoohje

levy-yhtiö Solmu Records: www.solmu.info/records